PROTEIN I VEGETABILIER
Proteinhalten i olika livsmedel kan mätas i energiprocent (E%). E% är den procentuella delen av energin som kommer från en
energigivare, i detta fall protein. För kroppsbyggning tycker jag att 15 - 20 E% protein fungerar bra. Som du ser i
tabellerna finns det vegetabilier som ligger både under och över denna nivå.
| GRÖNSAKER |
|
avocado 11,2 E% | blomkål 27,8E% | broccoli 48,3 E% |
bruna bönor 31,0 E% | brysselkål 46,1 E% | fänkål 43,1 E% |
ärtor 29,0 E% | grönkål 29,3 E% | gurka 26,7 E% |
honungsmelon 5,4 E% | huvudsallat 40,0 E% | lök 16,0 E% |
majs fryst 12,6 E% | mangold 34,3 E% | oliver gröna 4,7 E% |
paprika grön 18,8 E% | purjolök 21,4 E% | kinakål 30,6 E% |
sparris 53,9 E% | spenat 50,7 E% | tomat 18,0 E% |
vaxbönor 27,7 E% | vitkål 24,3 E% | |
| | |
| ROTFRUKTER | |
jordärtskocka 13,1 E% | kålrot 10,7 E% | majrova 16,9 E% |
palsternacka 12,1 E% | rotselleri 20,7 E% | rädisor 21,8 E% |
rättika 28,6 E% | rödbetta 13,0 E% | svartrot 9,5 E% |
| | |
| SVAMP | |
champinjon 41,7 E% | kantarell 46,2 E% | |
|
|
|
| POTATIS 9,9 E% |
|
|
|
|
| FRUKT |
|
ananas 3,1 E% | apelsin 7,0 E% | aprikos 12,2 E% |
banan 4,1 E% | björnbär 8,2 E% | blåbär 6,1 E% |
citron 11,9 E% | dadlar 2,8 E% | fikon 5,9 E% |
grapefrukt 9,3 E% | hallon 17,1 E% | hjortron 11,6 E% |
jordgubbar 5,3 E% | kiwi 7,5 E% | körsbär 6,8 E% |
mango 3,0 E% | papaya 5,8 E% | plommon 4,5 E% |
päron 3,4 E% | russin 4,3 E% | vinbär röda 10,9 E% |
vinbär svarta 8,8 E% | äpple m skal 2,3 E% |
|
|
|
|
| NÖTTER & FRÖN |
|
cashew 10,5 E% | hasselnöt 8,1 E% | jordnötter 18,5 E% |
kastanjer 5,2 E% | pistachnöt 13,6 E% | sesamfrö m skal 12,6 E% |
solrosfrö 15,8 E% | mandel 13,4 E% |
|
|
|
|
| SÄDESSLAG |
|
bovete 13,5 E% | grahamsmjöl 12,6 E% | havregryn 14,4 E% |
hirs 12,0 E% | korngryn 11,2 E% | majsmjöl 9,3 E% |
rågflingor 12,3 E% | sojamjöl 34,9 E% | råris 8,4 E% |
Tillbaka till startsidan