första modellen av RT.
första versionen av den andra RT'n.
senaste versionen av det andra RT handtaget

Rolling Thunder's Historia

I kronologisk ordning uppifrån:

1. Det första handtaget var helt i mattsvart. Klen fastsvetsad upphängningsbygel. Bra med friktion mot handen. Såldes 1993 t.o.m. 2008.

2. Det andra handtaget har fått tjockare upphängningsbygel som är nitad, är gjord av rostfrittstål, samt har i den första versionen en ruskigt hal grepphylsa av polymer, med mycket låg friktion mot handen. På bilden ser det ut som handtaget är guldeloxerat, men i själva verket har handtaget R/F finnish. Har sålts sen slutet på år 2008.

3. Sen 2010 har det andra handtaget uppdaterats efterhand bl.a. har det fått mer avrundade former, samt att gavlarna täcker skarvarna mellan inre och yttre rör. Svårt att förklara enkelt, men om du tänker dig att handtaget är uppbyggt av ett inre stålrör, som täcks, dels av den roterande hylsan, dels av gavlarna, så går gavlarna ner så djupt att du inte kan se det inre röret, vilket man kunde på både första handtaget och andra handtaget i första versionen. Bra friktion mot handen. Det är endast de olika versionerna av det andra handtaget som i nuläget är godkänt för SM, EM och VM rekordförsök. De RT'n som jag säljer är av 2013 års modell, på dessa är alla ovanstående uppdateringar genomförda.


Tillbaka till startsidan