Pumpernickel med keso
GRÖTAR
T-Björns kraftgröt
MIDDAGAR
Potatis med kyckling och broccoli
Vegetarisk wok med sojabönor & korngryn
Potatis m. rökt makrill & stuvad spenat
Rotsakslåda - variant på finsk kålrotslåda
RÅKOSTTALLRIKAR
Potatis och kidneybönor m. bl.a. vitkål
Potatis och kikärtor m. bl.a. broccoli
Potatis och bruna linser m. bl.a. fänkål
Potatis och vita bönor m. bl.a. blomkål
JAPANSKT
Tamago no sumashi jiru - ägg & purjolöks consommé
EFTERRÄTTER
Äpple-Kanel Muffins
BRÖD
Yngves Pumpernickel
ANNAN TYSK SPECIALITÉ
Heidi´s Sauerkraut
GRÖNT TE
Gröna Teimporten AB
DAGSMATSEDEL
Pumpernickel är ett bröd bakt på fullkornsrågmjöl med tillsats av hela rågkärnor, brödet är jäst med hjälp av surdegskultur och smakar därför mer eller mindre syrligt. Brödet är oftast färdigskivat och ofta är det förpackat i hermetiskt tillsluten förpackning, d.v.s. man måste klippa upp förpackningen, men även vanliga brödpåsar förekommer. Vanligtvis är brödet importerat från Tyskland, även om etiketten är på svenska.
Påläggsmängderna i recepten, skall räcka till bägge mackorna.
Till 75g råris och 75g korngryn, är det lämpligt att koka upp 3,8 dl vatten, med en 1/2 vegetarisk buljongtärning. Tillsätt
råriset först och låt koka 25 minuter, tillsätt därefter korngrynen och rör om, låt koka färdigt ca 20 minuter.
Till 150 g korngryn, är det lämpligt att koka upp 3,5 dl vatten, med 1/2 buljongtärning. Låt koka 12 minuter.
Tillbaka till startsidan