DANSKA RÅGMUFFINS



Torka 300 g pumpernickel i ugnen, tills det är torrt (ca 200g). Bryt brödet i små bitar. Vispa ihop 6 hela ägg och 4 msk vatten. Lägg i brödbitarna, låt stå i kylskåp över natten.

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka 1 dl hasselnötter. Häll ägg-bröd smeten i en mixer eller matberedare och tillsätt nötterna, 1,5 dl socker, 2 msk kakaopulver och 2 tsk bakpulver. Kör tills du fått en jämn smet. Smörj en 6 st´s teflonmuffins form och häll i smeten. Grädda strax under mitten av ugnen i 30-35 minuter.

Låt muffins svalna i formen 10 min, raka därefter ur dem med en träsmörkniv.

Var försiktig så du inte biter i eventuella hela kärnor från pumpernicklet


Energigivare/muffin

Energi 1420 kJ
Energi 340 kcal
Protein 11,8g (13,9 E%)
Fett 12,5g (33,2 E%)
Kolhydrat 44,5g (52,9 E%)
Fibrer 6,6g (4,6 g/MJ)


Pris

5:09 kr/muffin (3:59kr/MJ)


Tillbaka till startsidan