PROTEINKVALITÉ KALKYLATOR (CHEMICAL SCORE)




Mata in de halter av följande, som gäller för ditt livsmedel, antingen per portion eller per hekto, (ange decimaltecken med en punkt (.) enl. Amerikansk standard):


Protein g
Isoleucine/Isoleucin mg
Leucine/Leucin mg
Lysine/Lysin mg
Methionine/Metionin mg
Cysteine/Cystein mg
Phenylalanine/Fenylalanin mg      
Tyrosine/Tyrosin mg
Threonine/Treonin mg
Tryptophan/Tryptofan mg
Valine/Valin mg
Histidine/Histidin mg
  
 




Angående C.S. värdet, så kalkyleras det enligt referensmönstret för 3-10år, eftersom det är det som rekommenderas till blandade populationer. (Källa: WHO/FAO/UNO 2007.)

Kalkylerade C.S. värden för några olika livsmedel:

Ægg 150
Mjölk 141
Fläskkött 131
Nötkött 126
Torsk 118
Sojabönor 88
Gula ärtor 87
Havre 94
Soja + Havre 1:4, 106
Gul ärta + Havre 1:2, 123
Broccoli 71





Tillbaka till startsidan